23948sdkhjf

Erhvervsmand og landsholdsspiller sælger elektronikkæde: Her er beløbet

Redningsaktionen var dyrere og sværere end forventet. Nu giver Jacob Andersen slip på sin tabsramte butikskæde. Nordjyske erfarer salgsprisen

Den nordjyske erhvervsmand Jacob Andersen købte i 2022 en landsdækkende butikskæde for nul kroner.

Men overtog samtidig en trecifret milliongæld.

Så gik det store oprydningsarbejde i gang.

For kæden Humac, der sælger Apple-produkter online og via fysiske butikker rundt om i landet, var en tabsgivende forretning, viste de sidste mange regnskaber.

Så ejerkredsen, der udover Jacob Andersen tæller hans søn Joachim Andersen, der er professionel fodboldspiller, og advokat Thomas Kræmer, måtte skyde mange millioner kroner i selskabet.

Ad flere omgange.

Nu er Humac solgt til et italiensk firma. For en pris, som køber og sælger holder hemmelig.

Men Nordjyske erfarer beløbet.

Dyrere end forventet

Jacob Andersen sælger Humac efter to år som ejer. To år, hvor han har måttet lukke flere tabsgivende butikker og lade underskud æde egenkapitalen.

Men han rystede ikke på hånden, fortalte han i sommer til Nordjyske.

- Det er blevet lidt dyrere, end vi havde regnet med. Men jeg er stadig fortrøstningsfuld, sagde han.

Nu sælger han Humac til det italienske selskab C&C S.p.A., der driver 106 Apple-butikker i Italien, Frankrig, Sverige, Finland, Estland og Letland.

- Vi har fået et rigtigt godt tilbud, fortæller Jacob Andersen.

Nordjyske erfarer, at Humac er blevet solgt for 80 millioner kroner.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Jacob Andersen.

Da han sammen med sin søn Jacob Andersen og advokat Thomas Kræmer overtog Humac tilbage i 2022, skød de 42 millioner kroner ind i selskabet.

Senere blev der tilført yderligere 27 millioner kroner.

Med en salgspris på omtrent 80 millioner kroner betyder det, at ejerkredsen holder skindet på næsen. Det bekræfter Jacob Andersen.

Har I tabt penge på det?

- Nej, det har vi ikke, siger Jacob Andersen.

Da russere måtte slippe kæden

  • Frem til 2022 var Humac ejet af russeren Philippe Gens, der menes at have tætte bånd til toppen af Moskva. Men med Ruslands invasion af Ukraine var det pludselig ikke så smart for Humac at være russisk ejet.
  • Den erkendelse nåede både den russiske ejer og ledelsen hurtigt frem til.
  • Løsningen blev, at Jacob Andersen, Joachim Andersen og Thomas Kræmer købte hele kæden for nul kroner. Til gengæld overtog han alle selskabets forpligtelser.
  • Det vil sige hæftelser og gæld for godt 130 millioner kroner.

En god fornemmelse

Jacob Andersen indrømmer, at det har været udfordrende at overtage Humac og peger blandt andet på Ukraine-krigen, inflation og energikrisen som årsag.

- Der bliver vi hårdt ramt, men det er ikke kun os. Hele elektronikmarkedet bliver udfordret, siger han.

Da Jacob Andersen overtog selskabet, havde Humac 22 fysiske butikker. Det antal er nu dykket til 15.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en svær case. Vi har været i gang med en større turn around, og den har trukket ud.

- Omvendt er vi kommet langt. Humac står stærkere i dag. Vi har lukket tabsgivende butikker. Vi har trimmet mange af tingene i organisationen. Og nu får vi en partner ind, som er en af de største i Europa, siger Jacob Andersen.

Hvilken fornemmelse sidder du tilbage med?

- En god fornemmelse. Det har været en spændende og udfordrende tid. Vi kunne godt se, at Humac ikke var specielt veldrevet. Det, synes vi, det er i dag.

I Nordjylland er Jacob Andersen bedst kendt for sit mangeårige ejerskab af fodboldklubben Vendsyssel FF. Den solgte han for nyligt til en udenlandsk investorkreds.

Jacob Andersen har en egenkapital på 340 millioner kroner i sit holdingselskab. Størstedelen af hans formue er skabt på plastfirmaet Nordic Houseware Group, som i 2018 blev solgt for et trecifret millionbeløb.

Artiklen er en del af temaet Detail.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079